Lediga jobb som Militärt arbete i Sollentuna

Se lediga jobb som Militärt arbete i Sollentuna. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sollentuna som finns hos arbetsgivaren.

Musikkårchef, Arméns musikkår

Ansök    Nov 4    Försvarsmakten    Officer
Om Försvarsmusiken   Försvarsmusiken är en enhet organiserad inom Livgardet och består av tre musikkårer med ett hundratal musiker och en stab. Kårernas uppgift är att stödja statsledningen och Försvarsmakten med musik, till exempel vid utländska statsbesök, nationella högtider, vaktparader och kungliga audienser. Dessutom genomför musikkårerna högkvalitativa konserter för allmänheten. Försvarsmusiken verkar som en försvarsmaktsgemensam resurs och genomför... Visa mer
Om Försvarsmusiken
 
Försvarsmusiken är en enhet organiserad inom Livgardet och består av tre musikkårer med ett hundratal musiker och en stab. Kårernas uppgift är att stödja statsledningen och Försvarsmakten med musik, till exempel vid utländska statsbesök, nationella högtider, vaktparader och kungliga audienser. Dessutom genomför musikkårerna högkvalitativa konserter för allmänheten. Försvarsmusiken verkar som en försvarsmaktsgemensam resurs och genomför därför verksamheten på stor bredd med delegerat mandat. Traditionen med militärmusik i organiserad form härleds till Gustaf Wasas tid. Idag kännetecknas militärmusiken av professionalism och flexibilitet med sammantaget närmare 600 framträdanden per år.
 
Om Arméns musikkår
 
Arméns musikkår är försvarsmaktens största orkester. Musikkåren består av en ledning/administration på åtta personer och 53 heltidsanställda musiker. Arméns musikkår kan genomföra en stor variation av spelningar tack vare dess storlek och genrebredd. Kåren är stationerad i Sollentuna.
 
Armens musikkår söker nu en ny chef, är du den rätta att anta utmaningen?

Om befattningen/huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Befattningen är militär i nivå OF-3 (OR-8).

• Utöva personalansvar för musikkårens anställda.
• Vara kårens verksamhetschef och ansvara för musikkårens verksamhet tillsammans med kårens musikdirektör (som ansvarar för den musikaliska och konstnärliga ledningen).
• Ansvara för ekonomisk planering och uppföljning inom kåren.
• Ansvara för arbetsmiljön vid kåren.
• Beredd att medverka i särskilda arbets- och projektgrupper inom Försvarsmusiken. Ingå och verka i Försvarsmusikens ledningsgrupp.


Kvalifikationer krav:

• Erfarenhet av planering, ledning och uppföljning av verksamhet.
• Flerårig chefserfarenhet med personal- och ekonomiansvar.
• Inneha officersexamen, nivå OF-3 (OR-8).
• B-körkort.

 
Kvalifikationer meriterande:

• Erfarenhet av Försvarsmaktens (Livgardets) ceremoniella delar.
• Erfarenhet av musikverksamhet.
• Erfarenhet av att leda verksamhet med blandad kompetens/bakgrund (civil/militär).


Personliga egenskaper:
 
Som chef för Arméns musikkår ser vi det som viktigt att du har ett flexibelt ledarskap samt ett öppet och kreativt sinne. Då tjänsten innebär personalansvar behöver du ha förmågan att kunna skapa och upprätthålla goda relationer. Du behöver vara tydlig och trygg i att ta beslut. Ett tydligt arbetsgivarperspektiv är en förutsättning för att lyckas. Du skall vara empatisk och agera föredömligt enligt försvarsmaktens värdegrund. Vid tillsättning av befattningen kommer stor vikt läggas på personlig lämplighet.

Övrigt:
 
Detta är en tillsvidareanställning och vi tillämpar individuell lönesättning. Tjänsten önskas tillsättas 210101 eller enligt överenskommelse. Godkänd säkerhetsprövning är ett krav före anställning.

Fackliga representanter:
 
OFR/O Stefan Morin
SACO Johan Gillemyr
OFR/S Kenneth Hartikainen
SEKO Thomas Klasson
Samtliga nås via växeln 08-788 75 00.
 
Upplysningar angående tjänsten kan lämnas av: C Försvarsmusiken Roger Lodin, [email protected] 070-581 95 25. Frågor om anställningsprocessen kan göras till HR-generalist Malin Wernius, [email protected] 0721-745 713.
 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre