Lediga jobb som Bibliotekarie i Sollentuna

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Sollentuna. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sollentuna som finns hos arbetsgivaren.

Bibliotekarie med inriktning barn och unga

Ansök    Feb 13    Sollentuna kommun    Bibliotekarie
Arbetsbeskrivning Biblioteken i Sollentuna söker en bibliotekarie med inriktning barn och unga Vi söker en driven barn- och ungdomsbibliotekarie med hög social kompetens, som är utvecklingsinriktad och kan arbeta självständigt. Du har erfarenhet av att arbeta med både de minsta barnen, mellanålder och unga vuxna. Hos oss ingår du i ett sammanhang som genomsyras av engagemang, service och flexibilitet. Utöver den lagstyrda verksamheten bedriver vi fle... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Biblioteken i Sollentuna söker en bibliotekarie med inriktning barn och unga

Vi söker en driven barn- och ungdomsbibliotekarie med hög social kompetens, som är utvecklingsinriktad och kan arbeta självständigt.

Du har erfarenhet av att arbeta med både de minsta barnen, mellanålder och unga vuxna.

Hos oss ingår du i ett sammanhang som genomsyras av engagemang, service och flexibilitet. Utöver den lagstyrda verksamheten bedriver vi flera projekt och arbetar för att utveckla nya arbetssätt. En tjänst på Biblioteken i Sollentuna innebär ett varierat arbete där du själv har stor möjlighet att påverka. Det är viktigt för tjänsten att vara relationsskapande med god samarbetsförmåga och servicekänsla.
I dina arbetsuppgifter ingår:

• Ansvar för vår mobila verksamhet. Du arbetar uppsökande arbete med bibliotekets mindre bokbuss och lådcykel samt besöker platser och verksamheter där målgruppen befinner sig. Att möta våra besökare på deras egna arenor är en central del av vårt uppdrag, och det är därför viktigt att detta är något du trivs med och som ger dig energi.
• Service: Du möter besökare i alla åldrar på bibliotekets alla bemanningspunkter inkl filialer
• Planering och utförande av vår programverksamhet tillsammans med övriga team
• Inköp av bilderböcker
• Inleverans av ny litteratur
• Att ta emot grupper (främst förskole- och skolklasser)Kvalifikationer
Du har erfarenhet av mobil biblioteksverksamhet samt av att välkomna och tala inför grupper och hålla i visningar.

Du har högskole- eller universitetsexamen inom biblioteks- och informationskunskap eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du är strukturerad och har lätt för att arbeta självständigt. Dessutom är du utvecklingsinriktad och vågar prova nya arbetssätt. Du har god kunskap om barns och ungas medievärldar och är van vid att arbeta med digitala verktyg. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du har vana att tala inför grupper. Du har erfarenhet av att arbeta med utgångspunkt från barns eget perspektiv och med barns delaktighet samt god kommunikativ och pedagogisk förmåga. B-körkort är ett krav.

Förmågor och färdigheter

Självständighet
Initiativtagande
Självgående
Energisk
Relationsskapande
Serviceinriktad
Strukturerad
Kreativ
Pedagogisk insikt

Vi erbjuder
Välkommen till Sollentuna – en kommun mitt i möjligheterna! Tillsammans gör vi Sollentuna bättre varje dag för våra invånare, företagare och organisationer. Vi har tydliga och ambitiösa mål för att skapa trygghet, välfärd och hållbar tillväxt.


Vi erbjuder dig ett meningsfullt och roligt jobb i en stabil miljö där ambitionsnivån är hög. Hos oss får du fantastiska kollegor som vill göra skillnad för andra. Nu söker vi dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Följ med oss på resan mot att skapa Sveriges mest attraktiva kommun! Visa mindre

Biblioteken i Sollentuna söker en bibliotekarie inriktning barn och unga

Ansök    Maj 11    Sollentuna kommun    Bibliotekarie
Arbetsbeskrivning Vi söker en driven barn- och ungdomsbibliotekarie med hög social kompetens, som är utvecklingsinriktad och kan arbeta självständigt. Du har erfarenhet av att arbeta med såväl de minsta barnen som mellanåldern och unga vuxna. Hos oss ingår du i ett sammanhang som genomsyras av engagemang, service och flexibilitet. Utöver den lagstyrda verksamheten bedriver vi flera projekt och arbetar för att utveckla nya arbetssätt. En tjänst på biblio... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Vi söker en driven barn- och ungdomsbibliotekarie med hög social kompetens, som är utvecklingsinriktad och kan arbeta självständigt.

Du har erfarenhet av att arbeta med såväl de minsta barnen som mellanåldern och unga vuxna.
Hos oss ingår du i ett sammanhang som genomsyras av engagemang, service och flexibilitet. Utöver den lagstyrda verksamheten bedriver vi flera projekt och arbetar för att utveckla nya arbetssätt. En tjänst på biblioteken i Sollentuna innebär ett varierat arbete där du själv har stor möjlighet att påverka. Det är viktigt för tjänsten att vara relationsskapande med god samarbetsförmåga och servicekänsla.
• Möta besökare i alla åldrar på bibliotekets alla bemanningspunkter inkl filialer
• Utforma programverksamheten i samarbete med övriga team
• Du kommer att arbeta uppsökande med bibliotekets lådcykel och besöka platser eller verksamheter där målgruppen befinner sig. Att möta våra besökare på deras egna arenor är en central del av vårt uppdrag, det är därför viktigt att detta är något du trivs med och som ger dig energi.
• Inleverans/ankomstregistrering av ny litteratur
• Ta emot grupper och ha visningar
Schemalagd arbetstid. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår. Enligt lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn ska den som erbjuds denna anställning visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. Utdraget "övrigt arbete med barn" ska användas. Beställ ditt utdrag från belastningsregistret på polisens webbplats: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Kvalifikationer
Du har erfarenheten av utåtriktat arbete för barn och unga.

Vi söker dig med bibliotekarieutbildning. Du är strukturerad och har lätt för att arbeta självständigt. Dessutom är du utvecklingsinriktad och vågar prova nya arbetssätt. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du har vana att tala inför grupper. Du har erfarenhet av att arbeta med utgångspunkt från barns eget perspektiv och med barns delaktighet samt god kommunikativ och pedagogisk förmåga.


Bibliotekarieutbildning med erfarenhet av verksamhet för barn och unga.


Förmågor och färdigheter

Initiativtagande
Självgående
Flexibel
Samarbetsförmåga
Relationsskapande
Serviceinriktad
Strukturerad
Kvalitetsmedveten

Vi erbjuder
https://www.sollentuna.se/sv/naringsliv--jobb/jobb-och-praktik/sollentuna-kommun-som-arbetsgivare/personalformaner/

Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! Visa mindre

Biblioteken i Sollentuna söker en bibliotekarie inriktning barn och unga

Ansök    Jun 7    Sollentuna kommun    Bibliotekarie
Arbetsbeskrivning Är du en utåtriktad och kunnig bibliotekarie med intresse för unga och läsfrämjande arbete? Vi har ett intressant arbete för dig. Vi söker en driven barnbibliotekarie med hög social kompetens, som är utvecklingsinriktad och kan arbeta självständigt. Du har erfarenhet av att arbeta med barn i mellanålder och ungdomar. Vi söker dig som är full av kreativa idéer, pedagogiskt skicklig och brinner för att främja läsning bland unga. Hos oss... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Är du en utåtriktad och kunnig bibliotekarie med intresse för unga och läsfrämjande arbete? Vi har ett intressant arbete för dig.

Vi söker en driven barnbibliotekarie med hög social kompetens, som är utvecklingsinriktad och kan arbeta självständigt. Du har erfarenhet av att arbeta med barn i mellanålder och ungdomar.
Vi söker dig som är full av kreativa idéer, pedagogiskt skicklig och brinner för att främja läsning bland unga.

Hos oss ingår du i ett sammanhang som genomsyras av engagemang, service och flexibilitet. Utöver den lagstyrda verksamheten bedriver vi flera projekt och arbetar för att utveckla nya arbetssätt. En tjänst på Biblioteken i Sollentuna innebär ett varierat arbete där du själv har stor möjlighet att påverka. Det är viktigt för tjänsten att vara relationsskapande med god samarbetsförmåga och servicekänsla. Du har vana att välkomna ´grupper och hålla i visningar. Att möta våra besökare på deras egna arenor är en central del av vårt uppdrag, det är därför viktigt att detta är något du trivs med och som ger dig energi. Urval sker löpande.
Arbetsuppgifter:

• Möta besökare i alla åldrar på bibliotekets alla bemanningspunkter inkl filialer
• Utforma programverksamhet i samarbete med övriga team
• Självständigt
• Inköp av bilderböcker
• Inleverans av ny litteratur
• Ta emot grupper och ha visningar
• Du har god kunskap om bibliotekets uppdrag och dess roll i samhället och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att planera och genomföra arrangemang
• Du driver utåtriktade aktiviteter för barn och unga

Kvalifikationer
Du bör ha erfarenhet av att arbeta med barn från 7 år och uppåt - och framförallt tycka att det är viktigt och roligt.

Vi söker dig med bibliotekarieutbildning.

Du är strukturerad och har lätt för att arbeta självständigt. Dessutom är du utvecklingsinriktad och vågar prova nya arbetssätt. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du har vana att tala inför grupper. Du har erfarenhet av att arbeta med utgångspunkt från barns eget perspektiv och med barns delaktighet samt god kommunikativ och pedagogisk förmåga. B-kökort är önskvärt.

Förmågor och färdigheter

Självständighet
Initiativtagande
Stabil
Samarbetsförmåga
Relationsskapande
Strukturerad
Kreativ

Vi erbjuder
Välkommen till Sollentuna – en kommun mitt i möjligheterna! Tillsammans gör vi Sollentuna bättre varje dag för våra invånare, företagare och organisationer. Vi har tydliga och ambitiösa mål för att skapa trygghet, välfärd och hållbar tillväxt.


Vi erbjuder dig ett meningsfullt och roligt jobb i en stabil miljö där ambitionsnivån är hög. Hos oss får du fantastiska kollegor som vill göra skillnad för andra. Nu söker vi dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Följ med oss på resan mot att skapa Sveriges mest attraktiva kommun! Visa mindre

Biblioteken i Sollentuna söker en bibliotekarie inriktning barn och unga

Ansök    Feb 3    Sollentuna kommun    Bibliotekarie
Arbetsbeskrivning Vi söker en driven barn- och ungdomsbibliotekarie med hög social kompetens, som är utvecklingsinriktad och kan arbeta självständigt. Du har erfarenhet av att arbeta med både de minsta barnen och barn i mellanåldern. Du kommer att fungera som teamledare för vårt barn- och ungdomsteam. Du ansvarar för vissa delar av inköps- och mediehanteringen, tar emot grupper och genomför bokprat samt ansvarar för aktiviteter och program. Du har ett ... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Vi söker en driven barn- och ungdomsbibliotekarie med hög social kompetens, som är utvecklingsinriktad och kan arbeta självständigt.

Du har erfarenhet av att arbeta med både de minsta barnen och barn i mellanåldern.
Du kommer att fungera som teamledare för vårt barn- och ungdomsteam.
Du ansvarar för vissa delar av inköps- och mediehanteringen, tar emot grupper och genomför bokprat samt ansvarar för aktiviteter och program. Du har ett övergripande ansvarar för programverksamheten för barn och familj. Du är spindeln i nätet, men planerar och utför programmen tillsammans med dina kollegor i teamet. Du kommer att få vara en del i det mobila bibliotekets verksamhet.

Hos oss ingår du i ett sammanhang som genomsyras av engagemang, service och flexibilitet. Utöver den lagstyrda verksamheten bedriver vi flera projekt och arbetar för att utveckla nya arbetssätt. En tjänst på biblioteken i Sollentuna innebär ett varierat arbete där du själv har stor möjlighet att påverka. Det är viktigt för tjänsten att vara relationsskapande med god samarbetsförmåga och servicekänsla.

Kvalifikationer
Du är strukturerad och har lätt för att arbeta självständigt. Dessutom är du utvecklingsinriktad och vågar prova nya arbetssätt. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du har vana att tala inför grupper. Du har erfarenhet av att arbeta med utgångspunkt från barns eget perspektiv och med barns delaktighet samt god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Meriterande är också om du har arbetat pedagogiskt med läsfrämjande och litteraturförmedling för barn och unga, och har en god litteraturkännedom när det främst gäller barnlitteratur.

Vi söker dig med bibliotekarieutbildning.

Du är strukturerad och har lätt för att arbeta självständigt. Dessutom är du utvecklingsinriktad och vågar prova nya arbetssätt. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du har vana att tala inför grupper. Du har erfarenhet av att arbeta med utgångspunkt från barns eget perspektiv och med barns delaktighet samt god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Meriterande är också om du har arbetat pedagogiskt med läsfrämjande och litteraturförmedling för barn och unga, och har en god litteraturkännedom när det främst gäller barnlitteratur.

Schemalagd arbetstid. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår. Enligt lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn ska den som erbjuds denna anställning visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. Utdraget "övrigt arbete med barn" ska användas. Beställ ditt utdrag från belastningsregistret på polisens webbplats: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/Förmågor och färdigheter

Självständighet
Initiativtagande
Självgående
Samarbetsförmåga
Serviceinriktad
Strukturerad
Kvalitetsmedveten
Kreativ

Vi erbjuder
https://www.sollentuna.se/sv/naringsliv--jobb/jobb-och-praktik/sollentuna-kommun-som-arbetsgivare/personalformaner/

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! Visa mindre

Bibliotekarie med ansvar för programverksamhet samt vuxenteamet

Ansök    Maj 11    Sollentuna kommun    Bibliotekarie
Arbetsbeskrivning Vi söker en driven bibliotekarie med hög social kompetens, som är utvecklingsinriktad och kan arbeta självständigt. Du kommer att fungera som teamledare för vårt vuxenteam. Du tar emot grupper och genomför bokprat samt ansvarar för aktiviteter och program. Du har ett övergripande ansvarar för programverksamheten för vuxna. Du är spindeln i nätet, men planerar och utför programmen tillsammans med dina kollegor i teamet. Du kommer att va... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Vi söker en driven bibliotekarie med hög social kompetens, som är utvecklingsinriktad och kan arbeta självständigt.

Du kommer att fungera som teamledare för vårt vuxenteam.
Du tar emot grupper och genomför bokprat samt ansvarar för aktiviteter och program. Du har ett övergripande ansvarar för programverksamheten för vuxna. Du är spindeln i nätet, men planerar och utför programmen tillsammans med dina kollegor i teamet. Du kommer att vara en del i det mobila bibliotekets verksamhet.

Hos oss ingår du i ett sammanhang som genomsyras av engagemang, service och flexibilitet. Utöver den lagstyrda verksamheten bedriver vi flera projekt och arbetar för att utveckla nya arbetssätt. En tjänst på biblioteken i Sollentuna innebär ett varierat arbete där du själv har stor möjlighet att påverka. Det är viktigt för tjänsten att vara relationsskapande med god samarbetsförmåga och servicekänsla. Att lyfta människors egen kreativitet till att skapa egna evenemang är ett utvecklingsområde som vi gärna ser att du är nyfiken på

Arbetsuppgifter:

• möta besökare i alla åldrar på bibliotekets alla bemanningspunkter inkl filialer
• utforma programverksamheten i samarbete med vuxenteamet
• arbeta läsfrämjande för vuxna
• arbeta med bokcirklar
• arbeta uppsökande med bibliotekets lådcykel och besöka platser eller verksamheter där målgruppen befinner sig. Att möta våra besökare på deras egna arenor är en central del av vårt uppdrag, det är därför viktigt att detta är något du trivs med och som ger dig energi.
• Inleverera/ankomstregistrera ny litteratur
• ta emot grupper och ha visningar

Kvalifikationer
Du har erfarenhet av programverksamhet för vuxna samt erfarenhet av att leda grupper.

Bibliotekarieutbildning

Du har kunskap om attraktiv programverksamhet för vuxna samt förmåga att utveckla grupper.

Förmågor och färdigheter

Självständighet
Initiativtagande
Självgående
Samarbetsförmåga
Relationsskapande
Serviceinriktad
Ledarskap
Tydlig
Strukturerad
Kreativ

Vi erbjuder
https://www.sollentuna.se/sv/naringsliv--jobb/jobb-och-praktik/sollentuna-kommun-som-arbetsgivare/personalformaner/

Välkommen med din ansökan!

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! Visa mindre

Biblioteken i Sollentuna söker en bibliotekarie inriktning barn och unga

Ansök    Jan 16    Sollentuna kommun    Bibliotekarie
Arbetsbeskrivning Vi söker en driven barn- och ungdomsbibliotekarie med hög social kompetens, som är utvecklingsinriktad och kan arbeta självständigt. Platsansvar för Arena Rotebro kommer att ingå i tjänsten från och med 240101. Hos oss ingår du i ett sammanhang som genomsyras av engagemang, service och flexibilitet. Utöver den lagstyrda verksamheten bedriver vi flera projekt och arbetar för att utveckla nya arbetssätt. En tjänst på biblioteken i Sollen... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Vi söker en driven barn- och ungdomsbibliotekarie med hög social kompetens, som är utvecklingsinriktad och kan arbeta självständigt.

Platsansvar för Arena Rotebro kommer att ingå i tjänsten från och med 240101.
Hos oss ingår du i ett sammanhang som genomsyras av engagemang, service och flexibilitet. Utöver den lagstyrda verksamheten bedriver vi flera projekt och arbetar för att utveckla nya arbetssätt. En tjänst på biblioteken i Sollentuna innebär ett varierat arbete där du själv har stor möjlighet att påverka. Platsansvaret gäller från 240101. Det är viktigt för tjänsten att vara relationsskapande med god samarbetsförmåga och servicekänsla.

Du kommer att:
• Utforma programverksamheten i samarbete med övriga team
• Du kommer att arbeta uppsökande med bibliotekets lådcykel och besöka platser eller verksamheter där målgruppen befinner sig. Att möta våra besökare på deras egna arenor är en central del av vårt uppdrag, det är därför viktigt att detta är något du trivs med och som ger dig energi.
• Inleverera ny litteratur
• Ta emot grupper och ha visningar
• Ansvara för bidragsansökningar från exempelvis Kulturrådet
Schemalagd arbetstid. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.
Enligt lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn ska den som erbjuds denna anställning visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. Utdraget "övrigt arbete med barn" ska användas. Beställ ditt utdrag från belastningsregistret på polisens webbplats: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Kvalifikationer
Du har erfarenhet av att arbeta med både de minsta barnen, mellanålder och unga vuxna.
Du är strukturerad och har lätt för att arbeta självständigt. Dessutom är du utvecklingsinriktad och vågar prova nya arbetssätt. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du har vana att tala inför grupper. Du har erfarenhet av att arbeta med utgångspunkt från barns eget perspektiv och med barns delaktighet samt god kommunikativ och pedagogisk förmåga.Vi erbjuder
https://www.sollentuna.se/sv/naringsliv--jobb/jobb-och-praktik/sollentuna-kommun-som-arbetsgivare/personalformaner/

Anställningsform (tillsvidare), omfattning (heltid),  urval sker löpande, provanställning kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan.

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Okt 27    Sollentuna kommun    Bibliotekarie
Arbetsbeskrivning Biblioteken i Sollentuna söker en bibliotekarie med inriktning unga i åldern 13-18 år samt ansvar för programverksamhet för vuxna. Om du har stor kunskap om och erfarenhet av ungas medievärldar, och förmåga att omvandla det till intressant biblioteksverksamhet, är du den vi söker. Vi vill att du tillsammans med kollegor öppnar bibliotekets alla medier för unga på ett inspirerande, kreativt och utvecklande sätt. Vi tror på att ständigt... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Biblioteken i Sollentuna söker en bibliotekarie med inriktning unga i åldern 13-18 år samt ansvar för programverksamhet för vuxna.

Om du har stor kunskap om och erfarenhet av ungas medievärldar, och förmåga att omvandla det till intressant biblioteksverksamhet, är du den vi söker. Vi vill att du tillsammans med kollegor öppnar bibliotekets alla medier för unga på ett inspirerande, kreativt och utvecklande sätt.
Vi tror på att ständigt fråga oss vilka vi finns till för, och hur verksamheten kan skapa värde för våra målgrupper utifrån deras behov och utmaningar.
Bibliotekets uppgift är att, med folkbibliotekets litteratur- och läsfrämjande uppdrag som fundament, skapa händelser och aktiviteter i dialog med de unga. Ett av våra utvecklingsområden är att lyfta människors egen kreativitet till att skapa evenemang tillsammans med dem vi är till för.
Ditt uppdrag:
Du kommer framför allt att arbeta med unga invånare (15-16 år och äldre) med utgångspunkt i Ordet - det skrivna, lästa, berättade, det fysiskt och digitalt gestaltade.
I tjänsten ingår att hålla i projekt och aktiviteter både i och utanför bibliotekets egna lokaler. Du har kännedom och kunskap om barnkonventionen och intresse av att arbeta med ungas delaktighet. Detta innebär planering, bokning samt genomförande av arrangemang. Arrangemangen görs både enskilt och i samarbete med kollegor, andra verksamheter, organisationer och föreningar.


Du ska även:
• hålla visningar och ta emot grupper i biblioteket
• samordna programaktiviteter och skyltning för både unga och vuxna
• ge service till våra besökare i alla åldrar på bibliotekens alla bemanningspunkter inkl filialer
• möta besökare i alla åldrar på bibliotekets alla bemanningspunkter
• arbeta med Biblioteken i Sollentunas närvaro på sociala medier

Kvalifikationer
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av liknande arbetet och komplett högskoleutbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap, och som har:
• stor kunskap om ungas behov och förmåga att omsätta denna kunskap till intressant och nyskapande biblioteksverksamhet
• vilja och förmåga att verka för att skapa ökad delaktighet och inflytande för allas lika möjligheter
• erfarenhet av programverksamhet för unga och vuxna
• bred erfarenhet av digitala redskap
• bred litteraturkännedom för målgruppen samt förmåga att se tillvaron ur ungas perspektiv
• erfarenhet av och utveckling av digitala tjänster
• erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbeteVi erbjuder:
https://www.sollentuna.se/jobb--foretagande/jobb-och-praktik/sollentuna-kommun-som-arbetsgivare/

https://www.sollentuna.se/jobb--foretagande/jobb-och-praktik/sollentuna-kommun-som-arbetsgivare/personalformaner/

 

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! Visa mindre

Skolbibliotekarie

Ansök    Sep 23    Sollentuna kommun    Bibliotekarie
Runbackaskolan är en F-9 skola med en liten kommungemensam särskild undervisningsgrupp belägen i Viby, Sollentuna. Våra ledord kunskapsglädje, omvärld, resultat och trygghet genomsyrar vårt tankesätt och vårt arbete. Vi söker nu en bibliotekarie som kan inspirera elevernas läsintresse, sköter in- och utlåning av litteratur och fortsätter att utveckla vårt bestånd. Skolan har ett nyrenoverat bibliotek centralt placerad i skolan med stora möjligheter att... Visa mer
Runbackaskolan är en F-9 skola med en liten kommungemensam särskild undervisningsgrupp belägen i Viby, Sollentuna.

Våra ledord kunskapsglädje, omvärld, resultat och trygghet genomsyrar vårt tankesätt och vårt arbete.

Vi söker nu en bibliotekarie som kan inspirera elevernas läsintresse, sköter in- och utlåning av litteratur och fortsätter att utveckla vårt bestånd. Skolan har ett nyrenoverat bibliotek centralt placerad i skolan med stora möjligheter att utveckla arbetet med MIK. Skolbibliotekarien förväntas arbeta med läsfrämjande insatser, inspirera och vägleda eleverna i deras läsning och har en utbildning och erfarenhet kopplat till uppdraget. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av Koha eller liknande program. Du skapar goda relationer med elever och kollegor, har lätt att samarbeta med andra och har ambitioner att synas ute bland eleverna. Utgångspunkten är en tillsvidareanställning på 50%, där vi kommer överens om vilka dagar och tider som passar bäst.

På skolan går det sammanlagt ca 570 elever. Skolan har de senaste åren utvecklat det pedagogiska arbetet med digital teknik och tar idag kontinuerligt emot studiebesök från olika kommuner i Sverige samt från andra länder, som vill titta på skolans undervisning. Vi har höga förväntningar på våra lärare och våra elever, som på olika sätt utmanas i sin kunskapsutveckling. Förutom digital kompetens, lägger vi på skolan stor vikt vid idrott och hälsa samt språklig utveckling och moderna språk. Vi har också nyligen startat upp internationella samarbeten med andra skolor i Europa, för både elever och personal, via Erasmus+

Runbackaskolan ligger mycket högt i meritvärde tack vare drivna pedagoger, ambitiösa elever och en lugn och trygg lärandemiljö. Skolan är Olweuscertifierad vilket innebär ett strukturerat och kontinuerligt förebyggande mobbningsarbete i alla skolans verksamheter från förskoleklass till åk 9. Olweusresultaten visar också att skolan har låg andel elever som är mobbade. 

På skolan har vi ett stort elevhälsoteam som inkluderar specialpedagoger, kurator, skolsköterska, skolpsykolog, hela ledningsgruppen samt ett samarbete med Sollentuna kommuns Skol- och familjeteam. Elevhälsoteamet arbetar strukturerat och systematiskt med fokus på att fånga upp elever med behov av extra anpassningar eller särskilt stöd. Genom att arbeta förebyggande lyckas vi bra med att ge alla elever möjlighet att utvecklas till sin fulla potential. 

Tillträde sker från 9/1- 2023. Vill du bli en i gänget och har du vad som krävs för att jobba på en riktigt bra skola så är du välkommen med din ansökan! Var noggrann med att skicka med eventuell behörighet i ansökningen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Observera att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista svarsdatumet. Intervjuer sker fortlöpande så välkommen med din ansökan redan idag. 

Försäljare från annonssajter och förmedlingar undanbedes

 

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Sep 9    Sollentuna kommun    Bibliotekarie
Arbetsuppgifter Biblioteken i Sollentuna söker en bibliotekarie med inriktning unga i åldern 10 -18 år samt med ansvar för sociala medier. Om du har stor kunskap om och erfarenhet av barns medievärldar, och förmåga att omvandla det till intressant biblioteksverksamhet är du den vi söker. Vi vill att du tillsammans med dina kollegor öppnar bibliotekets alla medier för unga på ett inspirerande, kreativt och utvecklande sätt. Du samarbetar med dina kolleg... Visa mer
Arbetsuppgifter
Biblioteken i Sollentuna söker en bibliotekarie med inriktning unga i åldern 10 -18 år samt med ansvar för sociala medier.

Om du har stor kunskap om och erfarenhet av barns medievärldar, och förmåga att omvandla det till intressant biblioteksverksamhet är du den vi söker. Vi vill att du tillsammans med dina kollegor öppnar bibliotekets alla medier för unga på ett inspirerande, kreativt och utvecklande sätt.
Du samarbetar med dina kollegor för att ge besökarna bästa möjliga upplevelser.

I tjänsten ingår:

• att ansvara för en utåtriktad och uppsökande verksamhet med utgångspunkt från alla våra tre enheter.
• att ta emot visningar och grupper i biblioteket
• att ge service till våra besökare i alla åldrar på bibliotekens alla bemanningspunkter inkl filialer
• ägna särskild uppmärksamhet åt biblioteksverksamhet riktad mot barn i åldern 10-18 år.
• att ansvara för Biblioteken i Sollentunas närvaro på sociala medier


Kvälls- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten.

Vi arbetar normkritiskt och strävar efter mångfald vad gäller ålder, genus och etnisk bakgrund. Biblioteken i Sollentuna är HBTQI-certifierade av RFSL.

Urval sker löpande.

Kvalifikationer
Du drivs av en nyfikenhet att veta mer om ungas intressen och tankar. I arbetet är du lösningsorienterad och ser möjligheter. Du arbetar lika gärna individuellt som i grupp och är bra på att skapa kontakter, innovativ och vågar utmana för barnens bästa. Du har förmåga att anpassa din kommunikation till både barn och vuxna i deras närhet. Då flera av våra besökare behärskar andra språk än svenska ser vi gärna att du har goda kunskaper i engelska och gärna i ytterligare ett av de mest förekommande språken i Sollentuna. Du är kreativ och kommer med egna idéer som du kan omsätta i praktiken. Du är duktig på att organisera ditt arbete och kan reflektera samt följa upp verksamhet för att bibliotekets användare ska få ännu bättre service.

Du har kunskaper inom:

• Språkkunskaper utöver skolspråken
• Kunskaper och intresse av att driva sociala medier
• Erfarenhet och utveckling av digitala tjänster
• Erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete
• Erfarenhet av och intresse för ungdomsverksamhet

Vi erbjuder
https://www.sollentuna.se/jobb--foretagande/jobb-och-praktik/sollentuna-kommun-som-arbetsgivare/personalformaner/

 

 
Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Nov 25    Sollentuna kommun    Bibliotekarie
Arbetsbeskrivning Biblioteken i Sollentuna söker en bibliotekarie med inriktning unga i åldern 10-18 år. Tidsbegränsad anställning feb 2021-dec 2021. Om du har stor kunskap om och erfarenhet av barns medievärldar, och förmåga att omvandla det till intressant biblioteksverksamhet, är du den vi söker. Vi vill att du tillsammans med dina kollegor öppnar bibliotekets alla medier för unga på ett inspirerande, kreativt och utvecklande sätt. Du samarbetar med... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Biblioteken i Sollentuna söker en bibliotekarie med inriktning unga i åldern 10-18 år.

Tidsbegränsad anställning feb 2021-dec 2021.

Om du har stor kunskap om och erfarenhet av barns medievärldar, och förmåga att omvandla det till intressant biblioteksverksamhet, är du den vi söker. Vi vill att du tillsammans med dina kollegor öppnar bibliotekets alla medier för unga på ett inspirerande, kreativt och utvecklande sätt. Du samarbetar med dina kollegor för att ge besökarna bästa möjliga upplevelser.

I dina arbetsuppgifter ingår:

• att ansvara för en utåtriktad och uppsökande verksamhet med fokus på  skolor, med utgångspunkt från alla våra tre enheter

• att ägna särskild uppmärksamhet åt biblioteksverksamhet riktad mot barn i åldern 10-18 år

• att nyttja Kultur- och fritidskontorets eldrivna lådcykel för att representera biblioteket på diverse evenemang i kommunen

• att ta emot visningar och grupper i biblioteket

• att ge service till våra besökare i alla åldrar på bibliotekens alla bemanningspunkter inkl filialer

• att planera och genomföra läsinspirerande fritidsaktiviteter, men även andra arrangemang av skiftande slag. Att du kan möta ungdomar på deras egna arenor är självklart. Du måste kunna omsätta nya idéer i praktiken. Vi arbetar normkritiskt och strävar efter mångfald vad gäller ålder, genus och etnisk bakgrund. Biblioteken i Sollentuna är HBTQI-certifierade av RFSL.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

• flerårig erfarenhet av liknande arbetet och komplett högskoleutbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap

• stor kunskap om barns utveckling, behov och medievärldar, och förmåga att omsätta denna kunskap till intressant och nyskapande biblioteksverksamhet

• erfarenhet av biblioteksvisningar och programverksamhet för barn och unga

• bred erfarenhet av digitala redskap

• bred litteraturkännedom för målgruppen

Du har förmågan att se tillvaron ur barnens perspektiv. Du drivs av en nyfikenhet att veta mer om ungas intressen och tankar. I arbetet är du lösningsorienterad och ser möjligheter. Du arbetar lika gärna individuellt som i grupp och är bra på att skapa kontakter. Du är innovativ och vågar utmana för barnens bästa. Du har förmåga att anpassa din kommunikation till barn och till vuxna i deras närhet. Då flera av våra besökare behärskar andra språk än svenska ser vi gärna att du har goda kunskaper i engelska och gärna i ytterligare ett av de mest förekommande språken i Sollentuna. Du är kreativ och kommer med egna idéer som du kan omsätta i praktiken. Du är duktig på att organisera ditt arbete och kan reflektera, samt följa upp verksamhet för att bibliotekets användare ska få ännu bättre service.

Vi erbjuder
https://www.sollentuna.se/jobb--foretagande/jobb-och-praktik/sollentuna-kommun-som-arbetsgivare/personalformaner/

Urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! Visa mindre

Bibliotekarie med inriktning unga

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! Biblioteken i Sollentuna är hjärtat i kommunen – en lockande och tillgänglig... Visa mer
Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor.
Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!


Biblioteken i Sollentuna är hjärtat i kommunen – en lockande och tillgänglig mötesplats för alla. Vi erbjuder nu en visstidsanställning med fokus på våra unga besökare. Om du har stor kunskap om och erfarenhet av barns medievärldar, och förmåga att omvandla det till intressant biblioteksverksamhet är du den vi söker. Vi vill att du, tillsammans med dina kollegor, öppnar bibliotekets alla medier för unga på ett inspirerande, kreativt och utvecklande sätt.

I dina uppgifter ingår:

att ägna särskild uppmärksamhet åt biblioteksverksamhet riktad mot barn i åldern 10-18 år
att ansvara för en utåtriktad och uppsökande verksamhet med fokus på förskolor och skolor, med utgångspunkt från alla våra tre enheter
att nyttja Kultur- och fritidskontorets eldrivna lådcykel för att representera biblioteket på diverse evenemang i kommunen
att ta emot visningar och grupper i biblioteket  
att möta och ge service till besökare i alla åldrar på bibliotekets alla bemanningspunkter, även på våra filialer
Vi arbetar normkritiskt och strävar efter mångfald vad gäller ålder, genus och etnisk bakgrund. Biblioteken i Sollentuna är HBTQ-certifierade av RFSL.

Kvalifikationer Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av liknande arbetet och komplett högskoleutbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap. Du ska dessutom ha:

• stor kunskap om barns utveckling och behov, förmåga att omsätta denna kunskap till intressant och nyskapande biblioteksverksamhet

• erfarenhet av biblioteksvisningar och programverksamhet för barn och unga

• bred erfarenhet av digitala redskap

• stor kunskap om barns medievärldar och förmåga att omvandla det till   bibliotekets verksamhet

• bred litteraturkännedom för målgruppen

Du har förmågan att se tillvaron ur barnens perspektiv. Du drivs av en nyfikenhet att veta mer om ungas intressen och tankar. I arbetet är du lösningsorienterad och ser möjligheter. Du arbetar lika gärna individuellt som i grupp och är bra på att skapa kontakter, är innovativ och vågar utmana för barnens bästa. Du har förmåga att anpassa din kommunikation till både barn och vuxna i deras närhet. Då flera av våra besökare behärskar andra språk än svenska ser vi gärna att du har goda kunskaper i engelska och gärna i ytterligare ett av de mest förekommande språken i Sollentuna. Du är kreativ och kommer med egna idéer som du kan omsätta i praktiken. Du är duktig på att organisera ditt arbete och kan reflektera över och följa upp verksamhet för att bibliotekets användare ska få ännu bättre service.

Meriterande är

Språkkunskaper utöver skolspråken
Kunskaper inom digitala spel
Erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete
Erfarenhet av och intresse för ungdomsverksamhet
Urval och intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.

Omfattning och tillträde Allmän visstidsanställning på 100 % från oktober 2019 till och med juli 2020.

Schemalagd helg- och kvällstjänstgöring.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre